Gå til hovedindhold

Praktisk

 

Besøg
Forglemmigejklovnene besøger Plejehjem i hele Danmark. 
Vi har gode erfaringer med forløb af 4-6 besøg eller flere på hvert plejehjem, med ca. en uges interval imellem besøgene. Vi møder primært beboerne én til én beboernes egne boliger. Den personcentrede kontakt virker bedst og skaber størst glæde, men besøg hos flere beboere samlet har bestemt også stor værdi i forhold til fællesskabsfølelse og samhørighed. 
Et besøg af 2 Forglemmigejklovne varer ca. 2 timer, og på ét besøg, kan vi nå at møde 8-10 beboere. Besøget betales af det enkelte plejehjem, fx. af pulje- eller fondsmidler søgt til formålet. 

 

"Jeg kan godt mærke, at en del af beboerne lyser op, når klovnene er på besøg. Der er ligesom mere latter i rummene og også bagefter, når de er gået. Klovnene er rigtig gode til at skabe en god "her og nu" effekt, som er så vigtig – der bliver ikke trukket noget ned over beboerne, og der er ikke forventning om, at der skal klappes på et bestemt tidspunkt. Netop derfor er koncertoplevelserne, som vi får mange tilbud om, ikke så gode for denne målgruppe. Klovnene "sætter sig på lårene" af beboerne, de er nærværende i mødet med den enkelte borger og kan mærke, hvor vedkommende er lige nu og her - de kigger dem i øjnene".

Plejehjemsleder Janne Frost

 


 

Reflektionsworkshop
Som en del af forløbet, er der mulighed for at afholde en 3 timers reflektions workshop for personalet med udgangspunkt i de besøg der er afviklet på plejehjemmet. Workshoppen er en blanding af tavleundervisning, gruppearbejde, og øvelser hvor deltagerne skal op af stolene.
Undervejs i workshoppen ser vi på, om nogle af erfaringerne fra beboernes møder med Forglemmigejklovnene, efterfølgende vil kunne anvendes af personalet i hverdagen på plejehjemmet. Vi dykker ned i klovnemetoden, og giver deltagerne mulighed for sammen at afprøve metoden, dog uden at personalet fremover selv skal til at agere klovne. Intentionen med workshoppen er at dele ud af klovnefagligheden, som inspiration ind i plejepersonalets egen faglighed. Og forhåbentlig går deltagerne også derfra med et smil på læben og en følelse af måske at have lært sig selv og sine kollegaer lidt bedre at kende.

 

"Måske er det allervigtigste, vi har fået ud af det, værktøjer til at få smilet frem og ikke mindst til, at få smilet helt op i øjnene. Det er den måde, vi når vores beboere – vi skal insistere på kontakten, og det er os, der skaber den med vores kropssprog og vores øjne."

Plejehjemsleder Poula Nørgaard Pedersen 
 

                            
 

Foredrag og undervisning

Udover Forglemmigej's arbejde som klovne på plejehjem, underviser vi indimellem på SOSU og Sygeplejeuddannelsen. Vi holder desuden foredrag/oplæg for foreninger, fagpersonale, og andre interessegrupper omkring vores arbejde som Forglemmigejklovne.
I foredragene fortæller vi om tankerne og fagligheden bag Foreningen Forglemmigej, altsammen krydret m. anekdoter fra vores arbejde på plejehjemmene. Igennem fortællingerne bliver tilhøreren 'inviteret indenfor' i Forglemmigejklovnens verden og får en fornemmelse af på hvilken måde mennesker m. demens kan have glæde af klovnebesøg.

 

Kontakt
Kontakt os i forhold til priser og forslag til sammensætning af forløb:
Daglig leder 
Pia Cisko 
Tlf. 40 94 56 46
pia@danskehospitalsklovne.dk